Love-me-tender sponscake
Geplaatst op
Het was deze week feest in huize kokkerelende-dokter Chantal. Ik word anesthesioloog en dat moet gevierd worden!
Daarom een mooie, feestelijk taart; genaamd de Love-Me-Tender Sponscake. Dit is de naam die Annabel Langbein deze mooie, luchtige taart gaf.
Voor mij is het vanaf nu mijn feesttaart! Yeah :)
Nodig:
- twee bakvormen van 20 of 24 cm
- 6 eieren
- 200 gr suiker
- 225 gr bloem
- 2 el maïzena
- paar druppels amandel-essence
- een halve vanillepeul
- 125 ml kokend water
- 2 el gesmolten boter.
Voor de roomvulling gebruikte ik:
- 250 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 2 el monchou
- 200 gr verse aardbeien
- paar blaadjes fijn gehakte munt.
Verwarm de oven op 160°C. En beboter de twee bakblikken (bodem kan met bakpapier, randen met wat boter).
Meng de eieren samen met de suiker en vanillemerg in een kom tot een dikke, luchtige massa.
Doe dit voor ongeveer vijf minuten.
Zet dan de stand van de mixer iets lager en meng het ei-suikermengsel met het kokende water en de amandelessence. Mix dit nogmaals voor ca. vijf minuten.
Het mengsel ziet er nu uit als een grote bak vol milkshake! NB. dit hoort :-)
Zeef de bloem en de maïzena in geleidelijke porties boven het beslag.
Meng het goed door zonder de lucht uit het mengsel te slaan. Voeg nu de gesmolten boter toe.
Gewoon langzaam erdoorheen draaien. Laat het mengsel niet staan, maar verdeel het direct over de twee bakblikken.
Bak de twee ‘cakes’ ongeveer 15 min op 160°C of totdat de randen iets loslaten van de bakblikken.
Als ze (goed!) zijn afgekoeld doe je het roommengsel ertussen!
Garneren met wat vers fruit en poedersuiker!
Heerlijk, voldoende voor 8-10 personen.
Recept is gebaseerd op de versie uit Simple Pleasures van Annabel Langbein