Madeleines met sinaasappel
Geplaatst op
Weer een vinkje voor een lekker cakeje (koekje?) die ik graag wilde maken. Voor mijn verjaardag (alweer een tijdje terug) kreeg ik een madeleinevorm. Ik paste het receptje (deels) toe van Magimix en het werden deze sinaasappel-madeleines.
Nodig voor 12-15 stuks
- 3 eieren
- enkele druppels vanille-extract
- schil van 1.5 sinaasappel
- 120 gram patentbloem
- 1 tl gist
- 120 gram gesmolten boter
- 15 gram honing
- 100 gram suker
- 1 snufje zout
Meng de eieren met de suiker, zout en de vanille-extract in een mengkom. Meng dit in je keukenmachine of met een handmixer.
Meng in een andere kom de bloem, gist en geraspte sinaasappelschil.
Giet het bloemmengsel bij het andere mengsel en meng door totdat het een egale massa is.
Giet tot slot de gesmolten boter erbij + de honing.
Laat het deeg minimaal 30 minuten staan, zodat het gist een beetje zijn werk kan doen.
Hoe langer je het laat staan, hoe groter de madeleines worden door de werking van het gist
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de madeleinevormpjes in en vul ze voor driekwart met het beslag.
Bak ze in ongeveer 10-12 minuten gaar.
Haal ze uit de oven als ze mooi gerezen zijn en goudbruin en laat afkoelen.