Mango-ananas kwarktaart
Geplaatst op
Wat is er nou leuker dan een healthy kwarktaartje?! Precies, bijna niets ;-)! Dit taartje pakte precies goed uit (ondanks de mythe ananas/mango en gelatine gaan niet samen).
Hij is fris, fruity en ik weet wat straks mijn ontbijt wordt…. ;-)!
Voor een springvorm van 20 cm heb je nodig:
- 150 gram volkoren koekjes (fijngestampt)
- 3 el gesmolten kokosolie (anders paar el roomboter)
- 150 gram verse mango
- 150-200 gr ananasblokjes (vers of uit blik)
- 250 gram magere kwark
- 1 nectarine (optioneel)
- 4-5 gelatineblaadjes (dr Oetker)
- scheutje (amandel)melk
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of stamp ze plat met een deegroller oid.
Laat de olie smelten en meng met de koekjes. Druk dit plat in de springvorm, met de bolle kant van een lepel totdat de bodem bedekt is.
Let dit even weg in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water voor vijf minuten. Warm dan voorzichtig de amandelmelk op en laat de gelatine hierin oplossen.
Doe de mango, ananas, nectarine en kwark in de keukenmachine en maal fijn.
Meng dit mengsel met de opgeloste gelatine. Even doorroeren en stort het op de koekjesbodem.
Laat het nu gedurende 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Geniet ervan!