Marinade voor vlees
Geplaatst op
Wok jij ook zo graag?
Ik vind wokken of roerbakken (noem het hoe je wilt) 1 van de makkelijkste bereidingen voor een snelle, gezonde maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag en altijd lekker! Het liefst maak ik mijn woksaus of marinade voor het vlees zelf. Hier kun je talloos aan variaties voor bedenken. Dit recept is slechts een voorbeeld, maar denk ook eens aan een combinatie van verse gember met honing en limoen. Of juist ketjap met sambal en sesamolie…
Deze marinade in dit recept is lekker pittig en toch fris door de limoensap. Lees je mee? Gebruik hem om rundvlees of stukjes kip in te marineren voor in een wokgerecht.
• 4 eetlepels chilisaus • 1 theelepel citroengras (serehpoeder) • 2 fijngeperste knoflookteentjes • 1 eetlepel ketjap • sap van 1 limoen • 1 stukje gember van 2 cm, fijngesneden. • Stukje (2 cm) fijngesneden chilipeper in ringetjes • additioneel: sambal oelek • 4 eetlepels sesamolie
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en meng even door.
Gebruik als woksaus of als marinade!