Massalakip en -aardappel (roti-vulling)

Massalakip en -aardappel (roti-vulling)

Geplaatst op

Heerlijk! Of ik bedoel, switi!

Ik maakte mijn tweede recept voor deel1 van de insiderchallenge waar ik aan mee doet. Ik mag koken met de aardappelen van Celavita. Eerder maakte ik al deze aardappelgratin . Heerlijk!

Vandaag besloot ik een massala-kip + aardappel te maken! Te lekker, ideaal als rotivulling maar ook lekker met een beetje rijst. Eigenlijk eten we te weinig Surinaams en na een maaltijd als deze besef ik mij dat we het echt vaker moeten doen. Maar goed, hier in Zwolle zijn de toko’s soms wat lastiger te vinden. Enfin.. jullie zijn vast benieuwd!

En….. de ingrediënten hiervoor kun je in ieder dorp kopen, no worries!

Voor 2-3 personen

  • 300 gram CêlaVíta stamppot-aardappelen
  • 1 kippendij per persoon (zonder vel)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el Chan’s massala (bij de AH te koop)
  • 1 el kerriepoeder
  • beetje water
  • 3-4 pimentkorrels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tomaat
  • 2 el zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 Madame Jeanette-peper (in zijn geheel laten!)

Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

Bak deze eventjes aan in de olie. Snij de kip in stukjes en bak deze mee.

Doe de massala + kerrie erbij en roer eventjes om. Voeg ook de tomaat (in blokjes) toe.

Doe hier water bij, totdat de kip half onderstaat. Tot slot voeg je de piment, Madame Jeanette, laurierblaadjes (+ zout naar eigen wens) toe.

Let op dat je de peper niet kapot maakt, anders wordt het veel te heet

Laat dit gedurende 10 minuten rustig sudderen totdat de kip vrijwel gaar is.

Voeg dan de aardappelen toe, laat alles op laag vuur sudderen totdat de aardappelen gaar zijn.

Serveer met rijst, kousenband (of sperziebonen. Of kies voor een lekkere roti (bij de toko verkrijgbaar)

Njang switi. (Eet smakelijk)