Moskovisch biscuit

Moskovisch biscuit

Geplaatst op

Ik vind het leuk om taarten te maken. En natuurlijk nog leuker (of lekkerder) om deze op te eten, wie niet toch?! Eerder maakte ik taarten eigenlijk toch met een cake als tussenlagen. Dit is lekker, maar ook wel wat aan de machtige kant.

Je zou kunnen kiezen om een red velvet-achtige taart te maken; zoals deze Red Velvet Taart. Deze is wat minder machtig omdat je geen boter gebruikt, maar ‘alleen’ maar zonnebloemolie.

Ik kreeg dit recept voor een biscuit van een van mijn vriendinnen. Ook een bakfanaat! Dus die deel ik graag met jullie.

Voor een bakvorm van 24 cm (biscuit 6 cm hoog) heb je nodig

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • Snufje zout

Je maakt dit beslag op een au-bain-marie wijze, dit wil zeggen: boven een bakje met heet water dus. Zo krijg je een heel luchtig mengsel en lekker een lichte basis dus om een zelf een taart te maken!

Vet een bakvorm in of leg een stukje bakpapier op de bodem (en vet dan de randen in). Bestuif de vorm met bloem.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

Meng de eieren met de (vanille)suiker in een kom en ze deze kom in een (hittebestendige!) bak met warm water.

Het is het meeste handige om hiervoor een bak te pakken die qua diameter groter is dan de pan, zodat hij blijft liggen. En pak een grote bak (inhoud 3L minimaal).

Klop nu met een handmixer totdat het mengsel steeds witter, schuimiger wordt. Het zal zeker 6-8 minuten duren (op de hoogste stand) voordat je het gewenste resultaat hebt.

Klop –in ieder geval- lang genoeg door totdat je mengsel echt ‘fluffy’ is.

Zeef de bloem, maizena en zout. Schep dit voorzichtig door het mengsel. Doe dit met een spatel en roer niet te veel. Anders verdwijnt de lucht, maar het is wel belangrijk dat alle bloem is opgelost.

Je zal merken dat dit even een klusje is, zeker omdat een deel van de bloem de neiging heeft naar de bodem van de mengkom te zakken. Maar HOUD MOED ;-)

Giet het beslag in de vorm en bak je biscuit in circa 35-40 minuten goudbruin. Het is klaar als deze mooi bruin is en je bij het testen een droge vork hebt.

1 tip: het beslag moet in ieder geval minimaal 35 minuten in de oven hebben gestaan!

Succes en veel bakplezier!