Muffins met rood fruit en chocolade

Muffins met rood fruit en chocolade

Geplaatst op

Dit recept is gebaseerd op mijn eerdere muffins receptje die op deze blog staat. Zie ook hier .

Deze maakte ik met fruit en chocolade, wat een heerlijke combinatie is!

Hoe maak je ze?

Voor ongeveer 10 muffins heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Mespunt zout
  • 4 gram bakpoeder
  • 83 ml olie (zonnebloemolie)
  • 1 ei
  • 83 ml (soja)melk
  • 150 gram rood fruit (diepvries kan prima)
  • 50-75 gram pure chocolade.

Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de muffinvormpjes klaar, eventueel in een bakblik.

Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, sojamelk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer het fruit en de pure chocolade er ook doorheen.

Schep het beslag in de muffinvormpjes. Bak ze in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

*Varieer ook eens met stukjes witte chocolade of stukjes fudge erdoorheen