Muffins van 'amandelpulp'

Muffins van 'amandelpulp'

Geplaatst op

In mijn vorige post schreef ik al wat over de huisgemaakte amandelmelk . Ik moet dan natuurlijk ook met de tips komen. Vandaag de muffins, morgen wil ik de ‘look-like-spijs’-pulp door mijn bananenbrood doen. En wat ik overheb…vries ik denk ik gewoon in! :)

Ik maakte nu snelle muffins. Eerlijk als ik ben zeg ik direct dat het eigenlijk geen echte muffins zijn, gezien ik de (kokos)olie vergat toe te voegen bij het maken van het beslag. Maar… het pakte goed uit. En ik kan het weten, zit nu tijdens het schrijven eentje te ‘verorberen’ ;-)!

Voor zes ‘muffins’ heb je nodig:

1 rijpe banaan, 1 ei, 10 gram kokosbloesemsuiker, 4 gr vanille-suiker, 75 gram van de amandelpulp , 1 ei, 25 gram amandelmeel, 25 gram havermout, 40 gram volkorenmeel, mespunt bakpoeder, 1 tl kaneel en een handje blanke amandelen.

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Prak de banaan samen met de suiker en kaneel in een kom. Voeg het ei en de pulp toe. Meng de drie soorten ‘meel’ (incl. de havermout dus) toe. Voeg ook de bakpoeder toe. Tot slot meng je er de gehakte amandelen doorheen.

Als het dus wat ‘vettiger’ wil kan je 1-2 el kokosolie toevoegen. Maar hoeft niet :)

Giet dit mengsel in muffinvormpjes. Ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn en de prikker er droog uit komt!

Smulze!