Mugcake met appel & banaan
Geplaatst op
Een mugcake…?! Ja, het is precies zoals je het interpreteert. Een ‘cake’ gebakken in een mok. Alleen duurt dit maar een paar minuten, is het voedzaam en nog verantwoord ook. En nog leuker, een geweldig ontbijt. (best verslavend zelfs ;-))!. Instagram staat er vol van. De een na de andere ‘mugcake’ komt voorbij.
Ik was toch wel benieuwd naar deze variatie op mijn havermout-ontbijtje dus ik maakte er ook eentje!
Voor 1 mugcake heb je het volgende nodig.
Basisrecept: 1 banaan, 1 ei, 1 tl honing, mespunt bakpoeder en 3-4 el havermout.
Prak de banaan. Meng de rest samen met de banaan.
Giet het in een mok. 3-4 minuten in de magnetron op 900 W.
Ik maakte er een met appel. Hiervoor heb je het basisrecept nodig, maar hieraan voeg je een halve geraspte appel (Elstar) en lekker veel kaneel toe. Eventueel wat cranberrys of gojibessen. Verder bereiden zoals basismugcake.
Het is een aanrader! :)
Ook lekker met alleen banaan en kaneel.
Of met wat rozijnen door het basisrecept.
Bestrooi de ‘cake’ eens met wat stroop, honing of wat vers fruit.