Noedels met Sesam Chili kip en groenten
Geplaatst op
Dol op sesam? Die lekkere karakteristieke smaak van zo een klein nootje. In dit recept gebruikte ik sesamolie. Een paar theelepels en je hebt bommetje aan smaak in je gerecht. Lees je mee?
Voor 3-4 portjes heb je nodig:
- 4 kippendijfiletjes
- 250 gram woknoedels
- 3 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels sesamolie
- 3 plakjes verse gember
- 2 fijngesneden rode uitjes
- 3 fijngesneden knoflookteentjes
- 200 gram taugé
- 2 grote winterpenen (in blokjes of reepjes)
- 150 gram champignons
- 150 gram sugarsnaps
Snij alle groenten alvast op de gewenste grootte (tip: als alles ongeveer van dezelfde grootte is, is het grotendeels ook bepalend voor de gaartijd).
Ik doe de groenten gewoon zo erbij in de pan. Wil je ze wat zachter hebben voor jezelf of omdat er een kindje mee-eet bijvoorbeeld? Leg de gesneden groenten dan vantevoren in een schaal met kokend water
Snij de kip in blokjes. Bak deze samen met de ui en knoflook aan in de sesamolie. Even rondom bakken. Voeg dan de gember en chilisaus toe. Ondertussen zet je alvast water op voor de noedels. De noedels hebben niet veel kooktijd nodig, volg hiervoor de beschrijving op de verpakking. Meestal is het 2-3 minuutjes. Voeg de groenten toe aan het kip-mengsel. Even rondom wokken, de groenten zijn wel lekker als ze nog een beetje een bite hebben. Voeg de noedels toe en meng nog even door.
Serveer met gebakken uitjes, schepje pindasaus of een gebakken eitje of omeletreepjes.
Eet smakelijk!