Notengranola
Geplaatst op
In deze tijden van super-, power-, en blablabla food kom je overal wel iets met granola tegen. Ik had ook wel eens zin om dit knapperige goedje te maken. Ik eet het graag bij mijn havermout ’s morgens. Erg makkelijk, lekker. En….de keuken gaat er echt heerlijk van ruiken ;-)
Voor een goede pot vol (van 300 ml) gebruikte ik
- 1 tl kokosolie
- wat walnoten
- een handje amandelschaafsel
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 1 tl pindakaas
- 1 grote gedroogde vijg
- 2 el geraspte kokos
- wat paranoten
- wat hazelnoten
- 2 el amandelen. 1 el gedroogde ananas (ongezoet, van de biologische markt) en wat rozijnen.
Varieer met andere noten of gedroogd fruit naar eigen keuze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe in een pannetje de kokosolie.
Bak hierin kort alle (grofgehakte) ingrediënten.
Leg dit mengsel op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak dit ca. 10-15 min in een oven van 180°C.
Eigenlijk is het het beste (blijkt na een tweede x maken) om het gedroogde fruit niet mee te bakken in de oven, het brandt vrij snel aan.
Meng het gedroogde fruit na het bakken van de noten gewoon erdoorheen.
Granola kun je over de yoghurt of havermout strooien. Of maak er muesli-/granolarepen van.
Ook te gebruiken voor een crunchy touch door koekjes of een cake. Of snoep het lekker op omdat je er zin in hebt :-)!