Olie van madame J en chili
Geplaatst op
Zoals mijn lieve vriendin zegt, deze olie heeft echt een goede ‘zing’ of kick. Noem het hoe je wilt! De vriezer lag hier vol met Madame Jeanette-pepers, uit eigen ‘tuin’.
Ik maakte deze (pittige!!) olie ervan!
Hoe?
- Je neemt 500 ml olijfolie
- een handje vol madame J en 1-2 chilipepers
- Tevens 1-2 teentjes knoflook.
- Keukenthermometer of hele vuurvaste vingers ;-)
Kneus de knoflook, halveer de madame J en snij de chilipepers in reepjes. Doe dit alles in een pan tezamen met de olie. Breng dit op temperatuur tot (LET OP) 80 graden C. Als het op temperatuur is doe je het vuur uit. Laat het afkoelen.
Eenmaal afgekoeld giet je de olie in een (schone of bij voorkeur gesteriliseerde pot). Je kan ervoor kiezen de pepers er na 1-2 dagen of langer uit te halen. Hoe langer, hoe pittiger!
NB. Ook met andere kruiden te maken!