Oliebollen-pudding met banaan
Geplaatst op
Allereerst: Happy New Year!
Ook tot in den treure oliebollen, appelbeignets of al dat andere lekkers gegeten? Het valt hier gelukkig mee, na 1 of 2 heb ik het zelf vaak wel al gezien.
Maar er waren er gisteren wel een heleboel gemaakt. En het is nu eenmaal zonde weg te gooien, toch?d
Een smakelijke pudding van de oliebollen met banaan. Als een wentelteefje uit de oven! Heerlijk als ontbijt, antikaterfood, lunch of vanavond op je NY-borrel.
En zo makkelijk!
Wat je per persoon nodig hebt.
- Halve banaan in plakjes
- 75 ml melk
- 1 eidooier
- 1 oliebol in stukjes
- 1 tl suiker
- Likje boter om schaaltje mee in te vetten
Klop de dooier en melk samen los. Laat de oliebolstukjes hier kort in weken.
Vet een schaaltje in en doe hier de oliebol + eimengsel in. Wissel af met de stukjes banaan.
Schep er een beetje suiker over en bak circa 20-25 minuten af in de oven. Of Totdat het bruin, knapperig en mooi droog is…
Voor het hele gezin in een schaal maken kan natuurlijk ook gewoon…
Varieer met wat kaneel of stukjes chocolade erbij.