Omelet met boerenkool
Geplaatst op
Boerenkool ga ik steeds lekkerder vinden! In de US at ik met een stukje biefstuk met de boerenkool als basis voor een salade. Maar het is ook heerlijk door een stamppot zoals deze met zoete aardappel.
Ik verwerk het de laatste tijd veel in een vullende omelet. Heerlijk voor de lunch of als basis voor je avondmaaltijd.
Wat heb je nodig:
- 2 eieren (geklutst)
- 40 gram (baby)boerenkool
- 1 kleine sjalot (fijngesnipperd)
- zout en peper naar eigen wens.
- beetje olie om in te bakken
Bak de sjalot eventjes kort aan.
Doe hier dan boerenkool bij. Als dit een beetje gebakken is voeg je je de eieren toe.
Laat dit rustig op laag vuur staan totdat het gestold is en draai je omeletje dan om.
Herhaal hetzelfde aan de andere kant en je kan je omelet opdienen.
Nú direct lekker, maar ook prima als ‘foodprepje’..