Oreo-brownies

Oreo-brownies

Geplaatst op

Oh my! Wat een heerlijkheid!

Jeroen wordt komende week 30 jaar en dat moet gevierd worden. Ik maakte gisteren al mijn sinaasappel-karameltaart . Maar er moet natuurlijk ook op het werk getrakteerd worden hé?!

Ik maakte een variant op mijn eerdere brownies en het werden deze OREO-brownies! Wat een feest?!

Hier het recept!

Voor 20-24 stukjes heb je nodig:

  • 40 gram tarwebloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 325 gr suiker (JA, je leest het goed!)
  • 3 zakjes vanille-suiker
  • 50 gram pinda’s (ongezouten)
  • 50 gram pecannoten of walnoten
  • 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 250 gr gesmolten roomboter
  • 4 eieren (losgeklopt)
  • 1 pakje Oreo-koekjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een bakvorm in (ik heb er een van 20 bij 35 ongeveer)

Bekleed deze met bakpapier zodat er in ieder geval aan twee kanten bakpapier over de rand hangt. Je kan de grote ‘brownie’, na het bakken, makkelijk eruit pakken.

Zeef de bloem met het cacaopoeder in een kom. Schep er de suiker, noten en chocolade doorheen. Hak ook een paar Oreo’s fijn zodat deze mee kunnen door het beslag.

Doe de boter en eieren bij de droge ingrediënten. Roer dit alles goed door.

Schep het in de vorm. Leg de resterende Oreo’s in stukjes e/o in het geheel erbovenop.

Tijd om het bakblik leeg te likken ;-)

Bak deze heerlijkheid voor ongeveer 35-40 min. Hij moet niet kurkdroog zijn als hij de oven uitkomt.

Laat de grote ‘brownie’ even afkoelen. Neem dan uit de vorm en snij in stukjes!

Yum!!