Oreo-Cheesecake

Oreo-Cheesecake

Geplaatst op

Poging nummer twee! Hele recept al uitgetypt en poef weg… haha! Maar goed, dat is niet de tekst die jullie willen lezen! Het gaat natuurlijk om de cheesecake. En die zorgt voor een feestje op tafel! ;-)

Reden voor feest is er altijd wel, een jarige Jeroen of voor de scherpe onder ons nog iets veel leukersss.

De cheesecake werd in ieder geval door een groot proefpanel uitgeprobeerd, waaronder manlief de meest trouwe winnaar met drie (!) stukken. Hij kan het hebben, zullen we maar zeggen ;-)!

Enfin, het recept

Ik gebruikte een springvorm van 23 cm

Nodig:

  • 300 gram Oreo-koekjes
  • 250 gram ricotta
  • 300 gram Monchou
  • 150 gram suiker
  • 100 gram gesmolten chocolade
  • 60 gram gesmolten boter
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel cacao
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille-extract

Maak eerst de bodem. Begin met een velletje bakpapier op de bodem van je springvorm.

Doe 200 gram Oreo’s in een keukenmachine.

Als je die niet hebt, doe je de koekjes in een doek en sla je er op los. Of of of… doe ze in een grote pan en maal ze fijn met de achterkant van een wijnfles

Smelt de boter en doe dit bij de koekjes. Stort dit in je bakvorm en druk plat met de bolle kant van een lepel. Laat de bodem even opstijven in de koelkast.

Nu de vulling…

Verwarm de oven alvast voor op 160 graden Celsius.

Ik heb alle overige ingrediënten gewoon in de keukenmachine gedaan en gemengd totdat ik een mooie massa had. De chocolade heb ik voordien wel eerst gesmolten in de magnetron overigens.

Als je geen keukenmachine hebt, meng je alles gewoon met de hand of een handmixer. Vooral voor de ‘kazen’ wel even belangrijk dat ze goed geklopt worden.

De chocolade voeg je in beide gevallen als laatste toe.

Klaar met je vulling? Stort dit op de Oreo-bodem en bak de cheesecake in 40-45 minuten gaar.

*Een Cheesecake is klaar als het midden gestold is en niet meer ‘wobbly’..

Je haalt hier 12 stukjes uit. Geniet!!