Paas-ei Brownies
Geplaatst op
Wat doe je als je teveel paaseieren in huis hebt?
Er kwam al eens een paastaart langs of verwerk ze door de fudge .
Op Instagram werd mijn chocolade-verstand weer aangewakkerd om de overgebleven eitjes door de brownies te verwerken! Yeah :) Dus.. Zo gezien, zo gedaan!
Voor 16 goede stukken brownies heb je nodig: (bakblik 20x20 cm)
- 12 (of meer) paaseieren
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram chocolade-fudgeblokjes (homemade of uit een pakje)
- 275 gram suiker
- 250 gram gesmolten (room)boter
- 100 gram gemengde (ongebakken) noten
- 70 gram bloem
- 75 gram cacao
- 4 eieren
- 1 el vanille-extract
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in. Bekleed deze met bakpapier zodat er in ieder geval aan twee kanten bakpapier over de rand hangt. Je kan de grote ‘brownie’, na het bakken, makkelijk eruit pakken.
Pak een grote kom en doe hier alle droge ingrediënten in. Dus: de bloem, suiker, cacao, noten en fijngehakte chocolade. Voeg ook de paaseieren en fudge-blokjes toe.
Doe de gesmolten boter en eieren bij de droge ingrediënten. Schenk hier ook de vanille-essence bij. Roer dit alles goed door.
Schep het in de vorm. Bak het voor ongeveer 35-40 minuten.
Hij moet niet kurkdroog zijn als hij de oven uitkomt.
Mocht je nu een grotere vorm gebruiken? Dan worden de brownies natuurlijk ook platter, bak ze dan hooguit 30-35 minuten om ze van binnen nog een beetje chewy te houden.
Als de brownies in de oven te snel verkleuren, dek ze dan af met aluminiumfolie.
Zet de brownies nadat ze even hebben afgekoeld voor ca. 2-3 uur in de koelkast. Neem dan uit de vorm en snij in stukjes!