Pasta. Homemade

Pasta. Homemade

Geplaatst op

Pasta! Wie lust het niet.

Pasta is heerlijk. Als hoofdgerecht, door een salade of een ovenschotel. Ik maak het graag zelf, maar dat zal niemand verbazen. Pasta maken is makkelijk, het kost alleen iets meer tijd. Voordeel is dat het minder kort, sterker nog maar 20 seconden, hoeft te koken.

Basisrecept pasta

(voor 1 persoon of 2 kleine porties):

  • 100 gr ‘00’-meel (of normale bloem)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • evt. wat olijfolie.

Meng alle bovenstaande ingredi├źnten tot je een mooie deegbal krijgt. Kneed dit (bij voorkeur in een duwende beweging) totdat alle gluten beginnen te werken. Hoe je dit weet, goede vraag!? Op gegeven moment is het deeg wat elastischer. Na ca. 5 min kneden leg je het in de koelkast, tot gebruik.

Varieer ook eens met wat verse kruiden door de pasta

Uitrollen.

Heb je een pastamachine. Rol het deeg uit tot de geschikte breedte. Begin op de grootste stand. Haal door de pastamachine. Werk langzaam naar de kleinste dikte toe. (of de gewenste dikte). Gebruik dit als lasagnavellen, maak er spaghetti van of tagliatelle.

Zonder pastamachine. Goed voor je armspieren dit! Uitrollen gaat het makkelijkste als je het deeg tussen huishoudfolie of twee stukken bakpapier legt. Rol het deeg langzaam uit tot de gewenste dikte. Snij met een mesje in de gewenste pastasoort. (voor tagliatelle is reepjes, voor lasagna in rechthoeken)

Kook de verse pasta ca. 20 seconden in kokend water.

Serveer de pasta met jouw gewenste saus. Dat zijn er zoveeeeeeeel, denk dat dat niet past op deze pagina ;-)!

Bon appetito!