Pasta met bolognesesaus van kip en olijven
Geplaatst op
Bolognesesaus, heerlijk! Ik maak dit meestal klaar met rundvlees, rode wijn, groenten. Ik heb mij alweer een tijd terug voorgenomen minimaal 1x per week te koken uit een van mijn kookboeken. Tot nog toe gaat dat best redelijk. Het werd dit keer dit recept: een heerlijke variatie op een recept van Matt Preston. Ook ene bolognesesaus, maar met kip i.v.m. rundvlees. Denk aan zachtgestoofde kip, een rijke saus en lekker vullend voor de doordeweekse dag. Meestal doe ik wijn in de bolognesesaus, maar omdat Yara ook mee eet heb ik het nu weggelaten. Doet trouwens geen onder voor de smaak…
Voor zes personen heb je nodig:
- 500 gram kipgehakt (of maal het zelf thuis in de keukenmachine)
- 500 gram (volkoren) penne pasta
- 750 ml kippenbouillon
- 3 grote tomaten
- 1/2 bakje cherrytomaatjes
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 potje zwarte olijven
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 3 laurierblaadjes
- 1/2 bosje peterselie
- 3 stengels bleekselderij
- 4 wortels
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
NODIG: een grote braadpan.
Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze eventjes in wat 1-2 eetlepels olijfolie. Snij de bleekselderij, worteltjes ook klein en doe deze erbij. Voeg tot slot het laurierblaadje en de tijm toe. Bak dit allemaal eventjes om totdat het wat begint te karamelliseren. Schep alles uit de pan. Doe weer een beetje olijfolie in de pan en voeg het kippengehakt toe samen met de olijven. Bak dit eventjes om en voeg dan de groenten weer toe. Tijd om de saus te maken. Voeg de bouillon, tomatenpuree, de helft van de peterselie (fijngehakt) en gehalveerde tomaten toe. Laat dit rustig gedurende 45 minuten langzaam pruttelen. Op gegeven moment verdampt het vocht iets en zal de saus wat indikken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Tot slot als de saus klaar is, snij de rest van de peterselie ook fijn en draai dit door de saus.
Serveer met de pasta en naar wens met wat Parmezaanse kaas óf een frisse salade.