Pasta met sperziebonen, tomaatjes en kip
Geplaatst op
Mijn diensten gaan weer beginnen. Ik doel dan op de onregelmatigheid.
Op zich geen ramp, maar het is vooral eventjes geleden dat ik in deze ‘flow’ zat. De grootste valkuil voor mij is vooral hoe of wat te eten. Nachtdiensten zijn een valkuil voor gesnack en in de avonddienst laat je je misschien snel verleiden voor dat snelle patatje van de kantine? Herkenbaar?!
Ik ben weer trouw begonnen met mijn bakjes sla, havermout in de ochtend of iets lekkers als worteltortilla’s! Lekker hoor!
Goed, dit recept! Beetje van beiden, vullend door de pasta en toch gezond door de groenten en rauwkost die er later nog bij doe!
Een ideale 1-persoonsportie! Lees je mee? Dit heb je nodig:
- 75 gram penne
- Stukje kipfilet
- Handje sperziebonen
- Handje cherrytomaatjes
- 1 uitje
- 1 knoflookteentje
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Beetje olijfolie
Zet water op voor de pasta, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook met de pasta ook de boontjes direct mee.
Snij de ui klein en de knoflook fijn.
Pak een koekenpan en bak hier de ui + knoflook in. Doe hier de (in stukjes gesneden) kipfilet in en de (gehalveerde) cherrytomaatjes.
Breng op smaak met de kruiden en eventueel een beetje zout. Giet de pasta + boontjes af. Doe dit bij de rest in de pan.
Laat lekker afkoelen, maar warm kan natuurlijk ook gewoon hoor :) Serveer eventueel met wat Parmezaanse kaas.
Ik serveer er nog wat rucola bij en mijn maaltijdje is klaar!