Peanutbutter-cheesecake Brownies
Geplaatst op
Een hele mond vol voor deze verd–md heerlijke brownies! Ik liep al de hele week (dat kan ja!) met het idee rond om deze brownies te maken! Het is alleen een load aan heerlijke calorieën en wie kan je daar blijer mee maken dan een groep vrienden. Precies, zo gezegd - zo gedaan!
Heerlijk door de volle chocoladesmaak met een zacht cheesecake-laagje! Snel maken dus..
Voor 12-16 goede stukken heb je nodig
- 200 gram zachte roomboter
- 200 gram (riet)suiker
- 200 gram gesmolten pure chocolade
- 120 gram bloem
- 3 eieren
- 100 gram ongezouten noten
- 50 gram extra chocolade voor door de brownies
Voor de topping
- 200 gram Monchou (of andere roomkaas zoals ricotta)
- 1 ei
- 175 gram pindakaas
- 25 gram suiker
- 1 tl vanille-extract
Verwarm je oven voor op 170°C.
Smelt de chocolade (au bain-marie of heel zachtjes in de magnetron) en laat dit eventjes afkoelen.
Klop in een kom de zachte (niet gesmolten!) boter met 200 gram suiker totdat dit wit en luchtig is.
Voeg één voor één de 3 eieren toe.
Klop het beslag steeds weer door na ieder toegevoegd ei; totdat alles volledig is opgenomen. Roer vervolgens de gesmolten chocola erdoor en spatel (of klop) voorzichtig de bloem erdoorheen.
Klop in een andere kom de Monchou samen met de suiker, pindakaas en suiker + het ei los.
Vet de brownievorm in en leg er een bakpapiertje in, zodat je de brownies na het bakken er makkelijk uit krijgt. Het makkelijkste is als je het bakpapier aan de randen wat laat uitsteken.
Hak de noten en de resterende chocolade fijn. Meng dit door het brownie-beslag.
Verdeel eerst het brownie-beslag over de bodem van de vorm.
Nú de topping: giet voorzichtig het pindakaas-monchoumengsel hierboven op. Het makkelijkste is om het mengsel van pindakaas en Monchou met een lepel te verdelen. Verdeel dit gelijkmatig en hop de oven in..
Bak de brownies in ongeveer 40-45 minuten op 170°C in de oven.
Ze zijn klaar als de cheesecaketopping droog aan voelt.
Snij eenmaal afgekoeld in stukjes en geniet, geniet….GENIET!!