Pepernoten
Geplaatst op
Het is een beetje vroeg, maar geloof mij. De meeste foodie’s hebben ze alweer gemaakt, de pepernoot! Eerlijk is eerlijk, naar de plaatselijke supermarkt lopen (of rennen) is veel sneller. Maar dit is wel ontzettend leuk.
Voor de liefhebbers, ze zijn ‘vegan-proof’
Voor een goede bak heb je het volgende nodig:
- 230 gram (volkoren) speltmeel of anders gewoon bloem.
- 70 gram (kristal- of kokosbloesem) suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 6-7 el water
- 4 goede theelepels speculaaskruiden
Behalve vegan ook nog Glutenvrij : Gebruik dan boekweitmeel bijvoorbeeld
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de droge ingrediënten met elkaar.
Voeg de kokosolie toe en meng met een lepel langzaam door.
Voeg beetje bij beetje het water toe totdat het een samenhangende (wat plakkerige) klont is.
Vorm hier kleine balletjes van, ongeveer 1 cm groot. (De mijne zijn toch wat groot uitgevallen, maar ach groot/klein :))
Leg deze op een (met bakpapier beklede) bakplaat, ongeveer 2-3 cm uit elkaar.
Bak ze in 20 minuten ‘gaar’. Als ze afkoelen worden ze vanzelf knapperig.