Pepernoten-chocoladetaart

Pepernoten-chocoladetaart

Geplaatst op

Bijna Pakjesavond! Na alles pepernoten, koekjes, trifles en ook deze brownies nog geen inspiratie?!

Misschien is deze chocoladetaart dan wat voor jou!? De luchtigheid van een (red) velvettaart met de rijkheid van chocolade! Moet ik doorgaan? Morgen neem ik deze mee naar mijn lieve vriendinnetjes, maar voor jullie nu alvast het receptje online.

Voor 8 puntjes.

  • 3 el cacao
  • 0.5 cup karnemelk (=116ml)
  • 0.5 cup zonnebloemolie (=116ml)
  • 1 ei
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl azijn
  • snuf zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • optioneel: scheutje rum (oeps!)

Voor de tussenlaag

  • 100 gram pure chocolade gesmolten
  • 1 el soyaroom
  • handje gehakte pepernoten

Voor de bovenlaag

  • 100 gram pure chocolade (gesmolten)
  • pepernoten

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Leg een stukje bakpapier in een bakvorm van 20 cm.

Zeef in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, baking soda, cacaopoeder en zout.

Meng dan in een andere kom het ei samen met de olie, karnemelk en azijn met een vork of garde.

Voeg langzaam het meelmengsel uit de andere kom toe en mix dit nog 2 minuten tot een glad mengsel (een beetje vloeibaar mag best).

Verdeel de cake over de vorm en bak deze in ongeveer 25-30 minuten gaar.

Als de cake is afgekoeld, snij hem dan doormidden.

Optioneel kun je beide helften met een beetje rum bestrijken

Maar als je het zonder wil doen… bereid dan de tussenlaag zoals beschreven.

Chocolade smelten, mengen met de soyaroom en pepernoten en op de onderste laag smeren.

Dekseltje erop en de topping maken :)

Fijne avond morgen!