Perzik Kaneel Cake
Geplaatst op
Een heerlijke frisse cake met zomers fruit en een knipoog naar de herfst door de kaneel. Ik had weer eens een bakaanval vlak voor mijn nachtdienst waardoor ik op een warme avond deze cake snel in elkaar ‘flanste’
Dat resulteerde in deze luchtige cake met lekkere stukjes perzik erin!
Voor 10-12 plakken heb je nodig:
275 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram rietsuiker
5 eieren
3 wilde perzikken (in stukjes)
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1 rechthoekig bakblik
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Klop eerst de suiker met de roomboter luchtig met een standmixer of handmixer. Doe dan 1-voor-1 de eieren erbij. Klop weer even door.
Voeg nu de kaneel en gemberpoeder toe. Vervolgens meng je met een spatel of op de lage stand van de mixer het bakmeel erdoorheen. Als laatste gaan de perzikstukjes erdoorheen.
Leg een stukje bakpapier in de bakvorm. En bak de cake in circa 45minuten goudbruin en gaar. Test hem eventueel met een sateprikker. Is deze droog? Dan is de cake gaar..