Pesto met peterselie
Geplaatst op
Tijdens tijden van stress wil ik niets liever dan ergens op stampen, rammen of wat dan ook. Herkenbaar? Ik heb mijn nagels laten zitten haha, maar het was wel leuk om deze pesto te stampen in mijn vijzeltje. Inmiddels is het examen alweer achter de rug, gelukkig.
Pesto wordt klassiek gemaakt met basilicum en o.a. pijnboompitten. Heerlijk, maar het is nog leuker om te variƫren hierin! Dus peterselie, maar met munt of met koriander is ook yummm..
Voor 1 bakje vol;
- 50 gram verse peterselie
- 20 gram Parmezaan
- 25 gram notenmix (ongezouten)
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl grof zeezout
- Olijfolie
Snij de steeltjes van de peterselie af.
Doe alles (behalve de olie) in een vijzel en maal dit fijn totdat je een mooie pasta krijgt.
Heeft het de structuur naar wens?
Voeg dan de olie toe, hoeveelheid naar eigen wens. Goed doorstampen totdat het de dikte heeft naar jouw wens.
Liever met een keukenmachine? Dit kan natuurlijk ook gewoon.
Deze pesto is heerlijk om een broodje in te dippen. Of gebruik hem smaakmaker voor je pasta of couscous bijvoorbeeld.