Pesto van koriander
Geplaatst op
Deze pesto bedacht ik om mijn zoete-aardappelsoep net iets spannender te maken. Het is een pesto, maar wel zonder de kaas die je in de ‘klassieke’ versie met basilicum terugvindt.
Nodig: 2-3 takjes koriander (zonder steeltjes), 0.5 knoflookteentje, (goede)truffelolie, een snufje zeezout. Handje hazelnootjes. Naar eigen smaak peper. Een vijzel
Doe de koriander in de vijzel. Hieraan voeg je de knoflook, de hazelnoten en het zout toe. Meng (of stamp eigenlijk) dit geheel tot een fijne pasta. Doe hier, mondjesmaat, de olie bij. Het moet langzaam een licht vloeibare pasta worden, maar geen korianderolie. Het is nu klaar om te gebruiken.
Ik gebruikte deze pesto nú als garnering bij mijn zoete-aardappelsoep.
Maar het is ook erg lekker bij bijvoorbeeld pompoensoep of courgettesoep.
Óf als smaakmaker door de gehaktballen
Óf als smaakmaker door een lichte couscoussalade, als dressing bijvoorbeeld.
Óf gebruik de pesto om een broodje te besmeren met falafel of een stukje (gerookte) kip.
Óf smeer deze pesto ook eens op gegrilde groenten zoals aubergine of courgette, subliem!