Pestostengels van bladerdeeg

Pestostengels van bladerdeeg

Geplaatst op

Van de week hadden we een feestje met het idee dat iedereen wat mee zou nemen. Ik wilde alweer helemaal los gaan in de keuken, maar de rem werd erop gezet door manlief. Dit keer misschien ook wel terecht, gezien ik net uit de nachtdienst kwam ;-)! Anders was ik, naast de brownies, te ver gegaan en had ik het feestje overgenomen gok ik. (haha).

Ik besloot wel iets kleins te maken en uiteindelijk kwam dat goed uit bij de soep die door de gastvrouw gemaakt is. Het werden pestostengels. Erg makkelijk, lekker en vooral simpel.

Ideaal als je een keer visite krijgt (of gewoon lekkere trek hebt) en snel wat op tafel wil zetten.

Voor ongeveer 30-40 stengels heb je nodig: 6 blaadjes bladerdeeg (ontdooid), 10 gr basilicum, 3-4 blaadjes salie, 1 teentje knoflook, 25 gram geitenkaas, 25 gram hazelnoten en 60 ml olijfolie. En een mespuntje (grof) zeezout.

Je leest het goed, de pesto is iets anders dan de standaard pesto.

Verwarm de oven voor op 210°C. Doe alle ingrediënten, behalve het bladerdeeg natuurlijk en de olie, in de keukenmachine. Even kort mixen. Doe dan geleidelijk de olijfolie erbij. Als je het echt fijn wil kan je het nog malen in een (grote) vijzel.

Snij de bladerdeegvelletjes in 6-8 reepjes. Besmeer ze dan met de pesto. Haal ze los van elkaar. Draai ze tot een spiraal of leg ze gewoon plat neer. (Uitendelijk zie je bij die van mij mijn kunstig gedraaide spiraaltjes ook niet terug). Bak ze ongeveer 10-12 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveer direct of laat ze afkoelen. Te bewaren in een luchtdicht bakje.

Serveertips:

  • Bij de soep

  • Bij de borrel of als snack.

  • Dip ze eens ergens anders in behalve soep, in een hummus of andere dip.