Pindakaas-chocolade muffins
Geplaatst op
Oeeeeh! Soms komt er iets in je op… en dit keer was het iets met pindakaas en chocolade. Een gouden combinatie toch?! Ik maakte muffins ervan! Ze zijn qua structuur iets anders in het recept, maar daardoor is de bovenkant lekker knapperig met een zachte binnenkant.
Zo maak je ze?
Voor 6 grote muffins:
- 100 gram speltmeel (maar normale bloem mag en kan ook)
- 50 gram bloem
- 40 gram suiker
- 100 gram pindakaas
- 2-3 el cacao
- 30 gram pure chocolade in stukjes
- 3 el olijfolie
- 2 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Leg alvast 6 papieren vormpjes in je muffinvorm.
Doe eerst alle droge ingrediënten in een mengkom.
Doe hier de natte ingrediënten bij. Meng of spatel dit even goed door.
Schep (het is vrij droog) in de muffinvormpjes.
Je zal merken dat het beslag vrij veel, dus beetje stampen. Of je pakt toch een grotere muffinvorm.
Bak ze in ca. 15-20 minuten gaar.