Pizza - zelf maken
Geplaatst op
We eten niet vaak pizza, maar als we er eentje eten dan moet ‘ie ook ‘perfect’ zijn. We hebben al meerdere recepten geprobeerd. De ene keer kwamen we dan uit op een wat knapperigere bodem, dan weer een beetje fluffy. Het énige ‘nadeel’ is dat je even moet wachten tot het deeg klaar…
Als je toch een snelle variant wil? Overweeg dan dit recept met yoghurt en bloem; ideaal voor een snelle en fluffy pizza!
Voor 2 pizza’s heb je nodig:
- 250 gram ‘00’-bloem + plus iets extra
- 3/4 tl zout
- 7 gram verse gist
- 150 ml lauw water
- 3-4 el olijfolie
Benodigdheden: Oven en bakplaat.
Begin met het ‘wakker worden’ van de gist. Meng hiervoor het gist in een deel van het water en laat dit even 5 minuten staan.
Maak op je aanrecht een bergje van de bloem met een kuiltje erin. Sprenkel het zout op de randen. Giet de opgeloste gist + water + de olie in het kuiltje en meng de bloem met je vingers erdoorheen.
Kneed het deeg goed door gedurende zeker 5 minuten en rek het uit (en kneed dan weer door): het moet glad en elastisch worden.
*Te droog? Pak wat olie. Te nat? Pak wat extra bloem.
Maak er een bal van. Pak een kom, doe hier een klein beetje olie in (1 eetlepel is meer dan zat) en leg de bal deeg hierin.
Laat het deeg gedurende 3 uur rijzen op een warme plaats: het deeg moet bijna verdubbeld zijn.
Plet het deeg met je hand op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 5 mm uit.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier.
Leg het deeg erop en druk hem uit tot het hele oppervlak bedekt is. maak de rand iets dikker dan het midden.
Beleg de pizza met ingrediënten naar eigen wens.
Bak de pizza in 20-25 minuten gaar.
Garneer eventueel met rucola bijvoorbeeld