Plaat Pizza met courgette, feta en rode ui
Geplaatst op
Ooit zo’n simpele pizza gegeten? Simpel in de zin van het deeg dan…. Dit deegje hoeft namelijk in tegenstelling tot de ‘klassieke’ pizza niet te rijzen. Als je dat nu eens wil proberen, klik dan hier .
Enfin, over naar dit hapje! Het deeg is gemaakt van een combinatie van zelfrijzend bakmeel en yoghurt! In 5 minuten klaar en dan bereid je dus deze heerlijke lunch of serveer het als borrelhapje!
Voor 1-2 personen heb je nodig (als pizza-snack)
- 200 gram yoghurt
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/4 courgette in langwerpige reepjes
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel tijm
- snufje zout
- 50 gram feta
- 50 gram pecorino
- 1 eetlepel polenta
- scheutje olijfolie
Begin met het maken van het deegje. Meng hiervoor de yoghurt met het zelfrijzende bakmeel, de tijm en het snufje zout. Je krijgt een wat plakkerige deegje, no worries: Het komt goed!
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi hier wat polenta (en anders paneermeel) op en doe het deegje hierop. Even je vingers beetje bedekken met wat meel en druk de pizza zoveel mogelijk plat. Tot een dikte van 1-1.5 cm.
Verwarm in een koekenpan wat olie. Doe hier de courgette, ui, knoflookpoeder in. Even rondbakken. Schep de groenten op de pizzabodem. Top af met verkruimelde feta, geraspte pecorino.
Bak de pizza in 20-25minuten goudbruin en gaar!
Enjoy!