Pompoen (Gevuld)
Geplaatst op
Alle blogs, Instagram, noem maar op staan vol met pompoen-gerelateerde gerechten!
Het is een veelzijdige groente, voor zowel hartig als zoet! Heb je deze chocoladekoekjes bijvoorbeeld al gezien?!
Vorige week maakte ik deze gevulde pompoen, een feestje (wel wat tijdrovend!). Maar het was het waard.
Voor twee personen heb je nodig:
- 1 halve flespompoen (met schil)
- olie en verse kruiden (naar wens)
- handje gewelde couscous
- halve paprika
- paar groene of zwarte olijven
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
- snuf paprikapoeder en cayennepeper
- 40 gram zachte geitenkaas of feta
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kerf de pompoen (zonder de schil door te snijden) in (lengte of breedte maakt niet uit).
Giet hier wat olie en verse kruiden op en leg de pompoen zeker 35-40 minuten in de oven.
De pompoen moet wat zacht worden, zodat je een deel van het vruchtvlees eruit kan ‘schrapen’.
Terwijl je pompoen in de oven staat maak je de vulling.
De groenten hoeft niet gaar de oven in, maar het is wel lekker als je alles al even aanbakt en meng met elkaar (behalve de kaas)
Als de pompoen klaar is hol je deze wat uit. Vul deze met de vulling. Doe er wat kaas op.
Doe de pompoen nogmaals 5-10 minuten in de (nog warme) oven.
Serveer met een salade.
Eet smakelijk!