Pompoen uit de oven
Geplaatst op
Wist je al dat pompoen onder dezelfde familie valt als de komkommer?! Nee.. ik ook niet hoor! Maar is een leuke manier om deze post mee te beginnen, toch?!
Pompoen is een heerlijke en veelzijdige groente. Ik maak er graag soep van. Of ik verwerk het in een smakelijke (vegetarische) curry. Of een puree! Of door een salade
Dit keer werd het geroosterde pompoen uit de oven. Zó gewoon lekker of bij een salade!
Voor twee personen heb je nodig:
- 1 kleine flespompoen (en anders een halve)
- wat zout en peper
- beetje olijfolie
- verse rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de pompoen. Met een dunschiller gaat dit vrij makkelijk. Snij de pompoen in repen van 1 cm dik. Marineer dit met wat olie, zout en peper. Leg de plakken op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Strooi er wat (gedroogde) rozemarijn overheen.
Bak de pompoen zo’n 25-30 minuten. Na 20 minuten is de pompoen al klaar, maar als je hem wat langer laat bakken wordt hij mooi bruin met een knapperig randje! :)
Maak er eens een snelle yoghurt-dip bij!