Pompoenbeignets

Pompoenbeignets

Geplaatst op

Ik heb al eens genoemd, op Facebook en Instagram, dat ik nu ook recepten ga schrijven voor de website van feelgoodpt.nl. Het WK is in volle gang. En tsja, de zomer komt er ook aan. Dus ja, geen chips/borrelnootjes/bitterballen voor de sportievelingen.

Deze pompoenbeignets zijn gezond, makkelijk en lekker. En je kan gerust twee nemen tijdens de wedstrijd, trust me.

Voor 10 beignets heb je het volgende nodig:

  • 200 gr pompoen (in stukjes gesneden)
  • 50 gr wortel
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook (geraspt)
  • 1 cm gemberwortel (geraspt)
  • handje koriander en munt
  • 2 el amandelmeel
  • 2 el quinoapuffs (of anders havermout)
  • 3 el (volkoren)meel,)
  • 1 mespunt zout en peper (of meer naar eigen smaak)
  • 1 mespunt komijn.
  • el kokosolie, om in te bakken

Als het beslag te dik is voeg je een ei toe om het wat ‘losser’ te maken.

Yoghurt en harissa voor de saus.

Snij de pompoen in stukjes.

Kook deze voor ca. 10 minuten, totdat het zacht is. Laat dit afkoelen.

Ondertussen rasp je de wortel in een kom.

Voeg hier de fijngesneden bosui aan toe.

Ook voeg je de knoflook, gember, kruiden (dus ook zout en peper toe). Meng dit.

Voeg de meel en puffs toe.

Als de pompoen een beetje is afgekoeld doe je dit bij het mengsel. Maak er een egale massa van.

Zoals ik al zei, iets te dik ? Voeg een ei toe.

Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan.

Maak kleine hoopjes en bak deze gaar. Hoeft niet super lang, een ei is zo gaar en de rest kan je ‘rauw’ eten als je zou willen.

Voor de saus meng je wat magere yoghurt met een beetje harissa (naar eigen smaak, is een beetje spicy).

Geniet ervan!