Pompoenbrood
Geplaatst op
Een heerlijk, vullend tussendoortje! En nog gezond ook, door het lage vetgehalte en de toevoeging van de pompoen.
Als je dit brood (of bijna soort cake) eigenlijk bakt heb je voldoende voor 12 plakken. En je kan het makkelijk invriezen, zo ben je voor de hele week weer zoet.
Hoe je het maakt? Lees snel mee!
- 250 gram pompoenpuree
- 250 gram (spelt)meel
- 1 el bakpoeder
- 3 eieren
- 5 Medjoul-dadels (in stukjes en ontpit)
- 1 el kaneel
- 1 tl pumpkin-spice
- handje nootjes
- 1 el lijnzaad
- 1 el honing of gembersiroop
Verwarm je oven voor op 180 graden C.
Maak de pompoenpuree door de pompoen te schillen en in kleine blokjes te snijden. Doe de blokjes in een magnetronbestendig schaaltje en dek af met magnetronfolie. Doe er een paar eetlepels water en doe dit een paar minuten in de magnetron. En klaar….
Meng dan de rest van de ingrediënten, samen met je easypeasy pompoenpuree.
Doe alles in een (met bakpapier bekleed) bakblik.
Bak het brood in 35 minuten gaar.
Verdeel, als afgekoeld, in mooie plakken en enjoy!!