Pulled Chicken
Geplaatst op
Ik doe weer mee voor een insideractie! Dit keer met heerlijk Mexicaans eten van Santa Maria! Of nouja, geen Mexicaans eten. Dat moet ik zelf doen ;-). Maar wel heerlijke kruiden en tortilla’s en dergelijke om mee te experimenteren.
Ik wilde al heel graag iets met pulled meat eten. Ik eet de beroemde ‘pulled pork’ maar gelukkig kun je ook alle kanten op met kip of rund bijvoorbeeld.
Deze pulled chicken aten wij in een heerlijke tortilla, maar kan heel goed bij een bordje rijst. Lekker met guacamole en zwarte bonen bijvoorbeeld…
Voor 4 personen heb je nodig:
- 500 gram kipfilet
- 1 zakje Fajita-mix van Santa Maria
- 1 blik tomaten (400 gram) + 1 blikje water
- 3 teentjes knoflook
- 1 gesnipperde rode ui
- snufje cayennepeper
- olie
Snij de knoflook en ui fijn.
Bak deze eventjes aan in wat olie.
Eenmaal gebakken doe je hier de tomaten uit blik bij + 1 blikje water. Voeg ook de kruidenmix toe.
Meng dit even door en voeg de kipfiletjes in hun geheel toe.
Breng het aan de kook, als het begint te pruttelen draai je het vuur omlaag.
Laat dit 25-30 minuten staan, totdat de kip gaar is.
Pak de kipfiletjes uit de saus en trek ze met twee vorken uit elkaar.
Doe de stukjes ‘pulled kip’ weer in de saus, totdat je gaat eten.
Dit is echt yummm! Enjoy!