Quinoa-kikkererwtensalade
Geplaatst op
Op Instagram heb ik al stiekem toegegeven dat ik iets heb met kikkererwten.
Ik maak er heel graag salades van, maar ben ook verzot op hummus of andere tapenades met kikkererwten. Gelukkig zijn ze ook niet echt slecht voor je. Al geldt vast voor alles dat je met mate moet genieten.
Gisteren maakte ik bij mijn zusje thuis al een kikkererwtensalade met pesto-kip . Het recept heb ik uitgeschreven op Instagram, heb namelijk niet altijd mijn spiegelreflexcamera bij mij om alles te fotograferen voor de website.
Ik maakte vandaag (alvast voor de komende dagen) een quinoa-kikkererwtensalade, een snelle en heerlijke combinatie.
Nu ik inmiddels in een paar zinnen al 4x hetzelfde woord heb staan zal ik snel vertellen hoe je de salade maakt.
Voor 2 personen:
- 1 blikje kikkererwten
- 1 cup quinoa
- snuf komijnzaad
- 1 tl gedroogde basilicum (koriander of peterselie kan ook)
- zout en zwarte peper naar eigen smaak
- 4-5 zongedroogde tomaatjes
- 1/3 rauwe courgette
Bereid de quinoa zoals de voorschriften op de verpakking.
Giet de kikkererwten af en schenk in een vergiet. Spoel ze even goed af met water.
Snij de courgette in kleine blokjes en de tomaatjes in dunne reepjes.
Meng de kikkererwten samen met de tomaatjes en courgette.
Breng op smaak met de basilicum (of jouw kruid naar keuze).
Als de quinoa klaar is giet je deze af in een vergiet en schenk dit warm bij de groenten.
Schep dit even om, laat afkoelen.
Besprenkel met een beetje olijfolie en klaar is je heerlijke salade :)
Ook lekker met een stukje vlees of vis erbij
Of met wat feta-kaas e/o nootjes
Eet smakelijk!