Quinoasalade met feta, nectarine en granaatappelpitjes
Geplaatst op
Het is zomer dus dan wil je een snelle en lichte maaltijd! Deze salade heb ik net nog op en hij was zo geslaagd dat ik hem graag met jullie deel. En ik heb gelukkig wat extra quinoa gekookt, dus morgen eet ik dit lekker weer op het werk!
Voor twee porties heb je nodig:
- 1 goede kop vol quinoa (bereiden volgens gebruiksaanwijzing)
- 3-4 takjes verse koriander
- 1 tl knoflookpoeder
- snuf zeezout
- sap van een halve limoen
- 1 nectarine (per portie)
- blokjes feta
- 1 granaatappel
- handje walnoten
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Eenmaal gekookt laat je dit even rustig uitlekken en afkoelen.
Als de quinoa afgekoeld is meng je deze met de fijngesneden verse koriander, zout, knoflook en limoensap.
Leg de nectarine (in partjes, blokjes), samen met de feta en granaatappelpitjes op je salade.
Lekker wat noten erbij en je hebt een heerlijke lunch! (Of lichte avondmaaltijd!)