Rabarbertaart

Rabarbertaart

Geplaatst op

Rabarbercompote over?! Gebruik het in een taart! Deze taart is vol van smaak (roomboter, yess!), makkelijk en scoort goed.

Als je nou geen rabarbercompote in huis hebt? Je kan hem ook prima maken met een pot aardbeienjam of gekochte compote.

Voor de bodem

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram roomboter, om kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • Snuf kaneel

Crumble

  • 70 gram roomboter
  • 70 gram rietsuiker
  • 70 gram bloem

Rabarbercompote

8 el van dit recept

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Mix met de handmixer of een garde de boter en suiker tot het een zacht mengsel is.

Klop er de eieren één voor één door. Meng dit even door.

Als laatste klop je het zelfrijzend bakmeel + kaneel erdoor. Klop door tot het een luchtig en glad mengsel is.

Leg een stuk bakpapier in een bakblik van 23x23 cm en anders een springvorm.

Verdeel nu het beslag over je bakblik. Bak 20 minuten tot de bodem heel licht goudbruin is. Zodra dit het geval is haal je de bodem uit de oven. Prik er met een vork gaatjes in.

Maak ondertussen de crumble door de boter, bloem en suiker fijn te wrijven in je handen of in de keukenmachine tot je een massa kruimels krijgt. Leg dit – terwijl de cake afbakt– in de koelkast.

Cake klaar!? Schep de compote over de cake. Drizzle de kruimels erover en bak de cake voor 35-40 minuten af totdat de kruimels bruin beginnen te worden.

Laat de taart afkoelen en snij in stukjes.