Ravioli met pompoen en ricotta & rozemarijnkip

Ravioli met pompoen en ricotta & rozemarijnkip

Geplaatst op

Ik hou een bucket-list bij, dat heb ik vast al eens eerder genoemd. En niet zomaar eentje, nee. Ik heb een lijstje met dingen die ik graag wil maken in de keuken. Soms dan ben ik in een restaurant of gewoon ergens thuis, maar overal is inspiratie.

Zo ook met ravioli, die staat (of eigenlijk STOND) er al heel lang op. Had het ooit al eens geprobeerd, maar ik kan nogal eens wat ongeduldig zijn. En voor ravioli (of in ieder geval pasta maken) heb je geduld nodig. Deze ravioli pakte op een mooie zaterdagmiddag heel goed uit en daarom deel ik graag het recept hier met jullie.

Voor twee personen:

  • 1 basisrecept pasta
  • 150 gram zachtepompoenblokjes
  • 60 gram ricotta
  • zout + peper
  • gedroogde tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 kipfilets
  • olijfolie

Maak eerst de pasta klaar, voor twee personen heb je zat aan 100gram bloem + 1 ei.

Laat de pasta rusten en ga door met de rest.

Kook de pompoen zacht of stoom dit. Laat dit rustig afkoelen.

Terwijl de pompoen afkoelt maak je de kip door deze te marineren in 1 takje verse rozemarijn, zout + peper en 1 el olijfolie. Sla de kipfilets tussen twee vellen bakpapier wat platter. Laat deze even staan, tot gebruik.

Maak nu de ravioli-vulling door de pompoen met de ricotta + tijm (en evt zout + peper) te mengen in een keukenmachine (en anders met de hand prakken).

Rol de pasta uit tot een dunne lap. Snij dit in twee lange rechthoeken, groot genoeg om dubbel te kunnen klappen voor de vulling. (Denk dus aan een lap van 20 bij 8 cm)

Leg om de 5-6 cm kleine hoopjes vulling (1-2 cm) op een helft van de strook pasta. Bestrijk tussen hoopjes de pasta met wat water. Klap nu de pasta om zodat je kleine kussentjes krijgt. Druk dit allemaal goed en je ravioli is klaar.

Bak je kippetje in de tussentijd en zet water aan de kook.

Kook de pasta in 1-2 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze langer dan 30 sec drijven.

Alles klaar, serveren maar. Lekker wat Parmezaanse Kaas erover.

Eet smakelijk!