Red-velvet taart

Red-velvet taart

Geplaatst op

Yeah, daar is ie dan! Het recept van de red-velvet taart! Een van de taarten die ik bakte voor mijn verjaardag vorige week. Dit recept is gebaseerd op de versie van de Neighbourfoodmarket!

Bak, proef en geniet! :)

Voor de taart

  • 2,5 cups zelfrijzend bakmeel (=350 gram)
  • 1.5 cups suiker (=150 gram)
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 1 cup zonnebloemolie (=236 ml)
  • 1 cup karnemelk (=236 ml)
  • rode voedselkleurstof naar inzicht
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl azijn.

Voor het glazuur:

  • 2 el poedersuiker
  • 300 gram monchou
  • 1-2 el roomkaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet twee ronde springvormen in tot aan de randen, op de bodem doe je gewoon bakpapier.

Zeef in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker, baking soda, cacaopoeder en zout.

Meng dan in een andere kom de eieren, olie, karnemelk, kleurstof, vanille-extract en azijn met behulp van een elektrische mixer of keukenmachine.

Voeg langzaam het meelmengsel uit de andere kom toe en mix dit nog 2 minuten tot een glad mengsel (een beetje vloeibaar mag best).

Verdeel de cake over de vormen en bak deze ongeveer 30 minuten.

Haal de cakes uit de oven, laat deze even afkoelen en leg ze zonder vorm op een rooster (je kunt een bord nemen en zo de cake omdraaien).

Eenmaal afgekoeld laat je de pure chocolade smelten en bestrijk de helften (alleen de binnenzijde met chocolade).

Hierna kun je het glazuur aanbrengen. Als je de taart helemaal wil bedekken heb je nog meer roomkaas nodig. Maar hij is zo al vrij machtig vind ik.

Meng hiervoor de poedersuiker met de roomkaas even kort met een mixer. Bestrijk de taarthelften naar eigen inzicht en wens!

Even laten opstijven in de koelkast!

Succes gegarandeerd. Mijn visite heeft vorige week gesmuld!