Ricotta-yoghurtcheesecake met chocolade
Geplaatst op
Vorige week smulden we in de dienst van een heerlijke cheesecake uit de Airfryer van een collega!
Volgens mij best leuk speelgoed, zo’n Airfryer. Er staat hier al veel op het aanrecht, maar nog geen fryer. Enfin, ik besloot de taart ook eens te maken met ricotta!
Het is dat mijn boodschappenbuddy niet voldoende ricotta haalde, anders was het een volledige ricotta-cheesecake geworden! Maar dit resultaat pakte ook zeer goed uit en is nog ‘magerder’ ook!
Hoe je hem maakt? Voor 8 puntjes (Springvorm van 20 cm) heb je nodig
- 250 gram ricotta
- 250 gram Griekse (0% vet) yoghurt
- 125 gram kristalsuiker
- halve vanillepeul
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van 1 mandarijn of halve sinaasappel
- 3 el maizena
- 3 eieren
- 40-50 gram pure chocolade in blokjes
Bodem
- 150 gram volkoren koekjes
- 3 el roomboter (gesmolten)
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Maak eerst de bodem. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
Bekleed de bodem hiermee, verdeel gelijkmatig en druk plat. Laat even opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Klop de ricotta even los met de yoghurt. Meng dan met suiker, vanillemerg en sinaasappelrasp/-sap. Meng ook de maizena erdoorheen.
Klop tot slot de eieren er 1-voor-1 doorheen.
Giet dit (nu al lekkere!) mengsel op de bodem en bak de cheesecake in 40-45 minuten gaar.
Laat opstijven in de koelkast.
Verdeel en geniet!