Ricottacheesecake met kersen en chocolade

Ricottacheesecake met kersen en chocolade

Geplaatst op

Oehla, cheesecake is altijd goed! Ik ben al eerder creatief geweest met de combinatie ricotta en chocolade in een cheesecake, zoals bij dit recept.

Nu was het dé uitdaging om deze cheesecake romiger te maken, zonder teveel vet erbij! En voldoende voor zeker 8-10 man! :) Dat is gelukt. Het resultaat is een romige, zachte cheesecake geworden met stukjes fruit en chocolade. Puur genot op een vorkje. Ideaal voor je date voor volgende week, maar net zo lekker op de bank met veel thee (en misschien nog meer chocola!).

Overtuigd? Snel maken dan!

Voor een springvorm van 23 cm en dus voor 10-12 puntjes heb je nodig

  • 500 gram ricotta
  • 250 gram Griekse (0% vet) yoghurt
  • 4 eieren
  • 125 gram (diepvries)kersen
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van twee mandarijnen
  • merg van 1 vanillepeul
  • 180 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50-75 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 5 el maizena
  • 2 el bloem

Voor de bodem

  • 250 gram volkoren koekjes
  • 50 gram zachte roomboter

Hoe maak je ’m?!

Begin met de bodem! Neem eerst je springvorm en bekleed deze met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of die dit door deze fijn te slaan (stampen) in een kom met een wijnfles! (werkt heel goed). Smelt wat boter en meng dit goed met de koekkruim.

Bekleed de bakvorm hiermee, druk het wat aan met de bolle kant van een lepel en laat opstijven in de koelkast. Als het wat droger is, niet erg… dit komt goed als de taart straks in de oven geweest is.

Nu de vulling. Verwarm de oven voor tot 160 graden.

Klop eerst de ricotta los, samen met de yoghurt. Dit kan met een handmixer of garde.

Doe nu de sinaasappel- en mandarijnensap, -rasp, suiker en vanillemerg erbij. Roer dit weer even door. Meng ook de maizena en bloem door het beslag. Het is wat dun, dit hoort zo.

Klop 1-voor-1 de eieren door het beslag. Meng de chocolade en kersen erdoorheen. Giet het beslag boven op de koekjesbodem.

Tijd om te bakken! Hij heeft ongeveer 75 minuten nodig in de oven. Na zo’n 30-40 minuten zul je merken dat de buitenranden stollen en bruiner worden. Dek dan de taart af met wat aluminiumfolie zodat hij rustig doorgaart.

Als de taart gestold is in het middden, is hij klaar! Laat de taart helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast!

Eet smakelijk!