Rijstnoedels met biefstukreepjes

Rijstnoedels met biefstukreepjes

Geplaatst op

Dit was een geslaagd gerecht van de week. Snel en simpel. En vol van smaak :-)

Voor 4 goede porties heb je het volgende nodig:

  • 400 gram (lende)biefstuk
  • 2 cm gember
  • 1.5 tl tamarinde
  • 1 rode chilipeper
  • rijstnoedels (naar eigen wens)
  • 1 wortel
  • rode paprika
  • 1/3 prei
  • 2 lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • zout e/o peper
  • wat (kokos/olijf) olie.

Begin het met marineren van het vlees. Bij voorkeur 2-3 uur in de koelkast, als je de tijd hebt.

Snij de biefstuk in plakken van ongeveer 1 cm.

Maak een mengsel van de tamarinde, in plakjes gesneden gember, de chilipeper (fijn gesneden) en wat grof zeezout. Hierin marineer je de plakken biefstuk. Dek dit af en plaats in de koelkast.

Snij alle groenten naar eigen wens. (in reepjes, blokjes etc).

Versnipper de knoflook. Bak deze kort aan (in een wok).

Voeg de overige groenten toe en laat staan op laag pitje.

Ondertussen pak je de rijstnoedels. Degene die ik had hoef je alleen maar enkele minuten te weken in kokend water. Maar als je mie of mihoen of andere noedels wil gebruiken kan dat prima bij dit gerecht.

Bereid ze volgens de instructies op de verpakking.

Als de groenten gaar gebakken is breng je deze even op smaak met wat zout en eventueel wat peper.

Voeg de noedels bij de groenten. Meng door elkaar.

Pak de plakken biefstuk. Doe wat olie in een (koeken-/hapjes-)pan. Bak de biefstuk gaar naar eigen wens. Ik bakte ze ca 2-3 min per kant, dan worden ze medium tot medium-well done (zo ongeveer dan).

Als de biefstuk klaar is snij je deze in plakken en serveer dit over de noedels en groenten. De gember en chilipeper die je over hebt van de marinade kun je gewoon als smaakmaker door de noedels meedraaien.

Serveer met wat gebakken uitjes of een lepeltje sambal. Ook lekker met ingemaakte komkommer (of atjar)!

Eet smakelijk!