Rijstnoedels met kalkoenfilet en gewokte groenten
Geplaatst op
Al vaker met kalkoen gekookt? Behalve met de feestdagen dan natuurlijk. Er wordt gezegd dat kalkoenfilet iets minder vet zou zijn t.ov. kipfilet. Of dit helemaal waar is heb ik niet nagemeten (haha) en ik heb er ook geen studie van gemaakt. Wat ik wel weet, is dat het makkelijk is om mee te werken!
Er komt dus ook snel een receptje online voor heerlijke kalkoenburgers!
Voor 2-3 porties heb je nodig;
- 300 gram kalkoenfilet of -reepjes
- 50 gram sugarsnaps
- Halve courgette in reepjes
- Halve paprika
- Shii-takes of andere paddestoelen
- 1 tl olie (of half om half olijf- en sesamolie)
- Twee teentjes knoflook
- 1 el ketjap (en anders sojasaus) en sambal
- 100 gram rijstnoedels
Vegetarisch: vervang dan de kalkoenfilet door bijvoorbeeld blokjes tofoe of omeletreepjes.
Verwarm de olie en bak hier de fijngesneden knoflook in aan. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze gaar.
Zet ondertussen water op voor de rijstnoedels en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de sambal en sojasaus toe aan kalkoenreepjes. En tot slot, de groenten. Bak deze mee in de volgorde: sugarsnaps en na 1-2 minuten de paprika, paddestoelen en courgette.
Giet de rijstnoedels af. En giet deze bij de kalkoenreepjes en groenten.