Risotto met champignons
Geplaatst op
Risotto is 1 van mijn favorieten! Ik zou het denk ik bijna dagelijks kunnen eten. Maar laten we dat toch maar niet doen, hé?! Dit gerechtje met champignons, een klassiekertje denk ik. Een versie zoals deze eten we ‘geregeld’. Het is gewoon lekker, in 30 minuten heb je een voedzame maaltijd op tafel.
Kijk ook eens verder op de blog, daar staat ook een versie met peer of wat dacht je van gorgonzala in je risotto?!
Voor 2-3 goede porties
- 150-200 gram arborio rijst
- 700 ml paddestoelenbouillon
- Flinke scheut (alcoholvrije) rode wijn
- 200 gram (in plakjes gesneden) (kastanje) champignons
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm (blaadjes eraf geritst)
- 2 takjes salie
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram fijngeraspte pecorino
Neem een pan met een dikke bodem (braadpan bijvoorbeeld.) Snij de ui en knoflookteentjes fijn. Snij de champignons in plakjes. Hak ook de kruiden fijn. Bak de ui, kruiden en knoflook even aan in de olijfolie. Voeg dan de risottorijst toe. Meng het goed door, met een houten lepel, totdat alle korrels een beetje glazig zien. Voeg de champignons toe en roer om. Voeg de wijn toe en laat dit al roerend verdampen. Voeg nu al roerend, steeds soeplepel-voor-soeplepel wat bouillon toe. Blijf roeren totdat de bouillon verdampt is. Ga langzaam maar zeker door totdat de rijst langzaam begin te garen. Blijf rustig doorroeren totdat de risottorijst beetgaar is. Tot slot de kaas erdoorheen mengen. Serveer naar wens met een beetje rucola bijvoorbeeld of een handje noten.