Risotto met pompoen, zalm en spinazie
Geplaatst op
Voor 2 goede porties van deze smeuïge risotto heb je nodig:
- 100 gram risotto-rijst
- 100 gram pompoen in blokjes
- 150 gram spinazie
- 50 gram diepvries erwten
- 100 gram verse zalm
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 gesnipperde ui
- 1 knoflookteen
- 400-500 ml groentenbouillon
- 125 ml wijn
- olijfolie
Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui en fijngesneden knoflookteen aan.
Doe de rijst erbij en roer om totdat de rijst wat glazig begint te worden. Voeg de wijn toe en roer weer eventjes om.
Voeg alvast de pompoen-blokjes toe bij de rijst, omdat deze nog moeten garen. En dan lepel-voor-lepel (denk in de maten van een soeplepel) de bouillon. Dus schep bouillon erbij, roeren totdat de bouillon is opgenomen en dan weer een lepel erbij. Ga hiermee door totdat de rijst langzaam gaar wordt.
Maak de risotto af met de spinazie, erwten en zalm. Tot slot de kaas erbij en eventueel bij het serveren nog wat extra kaas.
Eet smakelijk!