Risotto met saffraan en spinazie
Geplaatst op
Deze risotto met saffraan en spinazie is een smakelijke traktatie op tafel!
Voor 2 goede porties heb je nodig
- 100 gram carnoli-rijst
- 100 ml witte wijn
- 500-600 ml groentenbouillon
- 1 fijngesneden rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel saffraan
- 200 gram verse spinazie
- Zwarte peper naar wens
- Olijfolie
- 50 gram Parmezaanse kaas
Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui en fijngesneden knoflookteen aan.
Doe de rijst erbij en roer om totdat de rijst wat glazig begint te worden. Voeg de wijn toe en roer weer eventjes om.
Voeg de saffraan toe aan de warme bouillon en laat eventjes intrekken. Schep de boullion lepel-voor-lepel (denk in de maten van een soeplepel) de bouillon bij de rijst. Dus schep bouillon erbij, roeren totdat de bouillon is opgenomen en dan weer een lepel erbij.
Ga hiermee door totdat de rijst langzaam gaar wordt.
Als de risotto zo goed als gaar is voeg de spinazie toe en de Parmezaanse kaas.
Serveer eventueel met wat extra kaas erbovenop!
Eet smakelijk!