Rundvlees met rijst en groenten

Rundvlees met rijst en groenten

Geplaatst op

Dit recept is vandaag ook verschenen in de Arts en Auto van de maand april. Met als thema ‘Arts en Fiets’.

Het is een gezonde maaltijd geworden met smakelijk gemarineerde biefstukreepjes, gewokte groenten en zilvervliesrijst.

WAT HEB JE NODIG:

INGREDIËNTEN

• 500 gram bieflappen (of biefstuk) • 300-400 gram (zilvervlies) rijst • 4 eetlepels chilisaus • 1 theelepel citroengras (serehpoeder) • 2 fijngeperste knoflookteentjes • 1 rode ui in ringen • 1 eetlepel ketjap • sap van 1 limoen • 1 stukje gember van 2 cm, fijngesneden. • Stukje (2 cm) fijngesneden chilipeper in ringetjes • additioneel: sambal oelek • 4 eetlepels sesamolie • 2 eetlepels zonnebloemolie • Groenten naar wens: denk aan sugarsnaps, sperziebonen of paprika.

BENODIGDHEDEN

  • (wok)pan
  • pan om de rijst in te bereiden.

Maak een marinade van chilisaus, chilipeper, gember, serehpoeder, knoflook, ketjap, 2 eetlepels sesamolie en limoensap. Voeg voor extra pit 1 eetlepel sambal toe.

Snij de bieflappen in reepjes en marineer deze minimaal 30 minuten. Hoe langer, hoe lekkerder!

Snij de groenten in hapklare stukjes en blancheer deze voor enkele minuten. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de overige sesamolie en zonnebloemolie in een wok. Bak eerst de ui even aan. Voeg het rundvlees incluis marinade toe. Voeg ook de groenten toe.

Als je het rundvlees nog een beetje rosé van binnen wilt, is 4-5 minuten wokken voldoende. Anders ietsje langer bakken.

Serveer de rijst met gewokte biefstukreepjes en groenten.

Eet smakelijk!