Sachertorte

Sachertorte

Geplaatst op

Zo, hallo iedereen! Mijn laatste post is alweer bijna 1 maand (!) geleden. Ik ben in de tussentijd druk aan het inpakken geweest. En ja, ook verhuisd naar een nieuwe stad! Allemaal grote veranderingen, maar het went.

Ik heb al enige tijd beloofd deze sachertorte online te zetten en belofte maakt schuld toch?! Officieel gezien is de sachertorte is een beroemde taart uit Wenen bestaande uit chocoladecake, gevuld met abrikozenmarmelade en bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. Ik heb bij deze taart de abrikozenlaag weggelaten en de glazuurlaag is iets minder ‘vet’ door de pak boter die ik wegliet.

Genoeg gebabbeld. Hier komt mijn versie van deze heerlijke (machtige) chocoladetaart die ik in oktober maakte voor mijn schoonmoeders verjaardag!

Wat heb je allemaal nodig:

  • 200 gram pure chocolade
  • 8 eieren
  • een snufje zout
  • 100 gram suiker
  • 200 gram zachte boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 125 gram amandelschaafsel
  • een handje fijngehakte hazelnoten
  • 75 gram bloem.
  • wat cacao.

Voor de topping

200 gram pure chocolade. En optioneel: noten, chocoladesnippers etc etc.

Hoe maak je deze taart?!

Vet een bakvorm (ongeveer 24 cm doorsnee) in en strooi hier de cacao in. Laat de chocolade au-bain-marie smelten (d.w.z. in een waterbadje). Verwarm je oven voor tot 175 graden Celsius.

Splits de eieren. Dit betekent dat je de eidooier van het eiwit scheidt. Dit is goed te doen, maar je moet hier handig in worden ;-). Er bestaan hier verschillende gadgets voor om het je makkelijk te maken. Of kijk eventjes op YouTube .

Klop de eiwitten stijf met zout en strooi de suiker erbij.

Roer (in een andere kom) de boter, poedersuiker, chocolade en eidooiers romig. Meng de helft van de opgeklopte eiwitten door het eerdere genoemde chocolademengsel.

Meng nu ook de amandelen en de bloem erdoorheen. Spatel deze twee laatste ingedriënten - samen met het resterende deel van de geklopte eiwitten - door het chocolademengseltje.

Doe dit alles in de vorm en bak de taart in ongeveer 1 uur gaar. Test dit met een prikker. Droog eruit? Dan is de taart klaar.

Laat de taart goed afkoelen.

Eenmaal afgekoeld smelt je de chocolade voor de toplaag, wederom au-bain-marie. Deze chocolade giet je over de taart heen. Zie ook hier .

Decoreer naar eigen wens!

Geniet en verwen jezelf!