Salade met gegrilde aubergine

Salade met gegrilde aubergine

Geplaatst op

Soms heb je gewoon zin in aubergine. Niet herkenbaar? Haha, ik heb dat soms wel ;-)! Ik vind aubergine heerlijk. Vooral gegrild. Kijk daarom ook eens bij de auberginerolletjes die ik al eens eerder postte. Ik vind aubergine, of boulanger, zoals het in de Surinaamse keuken heet ook lekker om het klaar te maken zoals ‘thuis’.

Je maakt het dan klaar in een mooie saus (meestal oestersaus en chilisaus) met een mengsel van tomaten, stukjes worst (of gerookte kip) en wat gedroogde garnalen. Zal hier een keer een recept van schrijven :)

Ik wilde in ieder geval voor nu mijn rauwkostsalade wat spannender maken. Ik besloot deze aan te vullen met wat plakjes aubergine.

Hoe doe je dit?! Je hebt nodig: 1 aubergine, wat olijfolie, een grillpan, zout en peper.

Snij de aubergine in repen van ongeveer 5 mm dik (in de lengte). Besmeer ze met wat (olijf)olie. Leg de plakken in een (vooraf verwarmde) grillpan. Als er streepjes van de grill ontstaan zijn de plakken klaar om te draaien. Andere kant, vice versa. Laat ze op een bordje afkoelen (of serveer direct als je ze ergens anders voor gaat gebruiken). Breng de plakken op smaak met zout en peper.

Ik besmeerde de aubergineplakken met een snelle pesto van macadamianoten en groene kruiden. Kneus wat oregano, rozemarijn en basilicum met een snufje grof zeezout in een vijzel. Voeg wat macadamianoten toe (4-5 stuks). Voeg (olijf)olie toe, naar eigen wens van dikte. Vijzel (maal) dit tot een mooie groene massa.

De salade zelf is simpel! Wat rucola en verse tomaten, et voila! :)

De auberginesalade is prima voor te bereiden een dag van te voren!

Serveer evt. met wat plakjes geitenkaas of wat (geroosterde) pijnboompitten bijvoorbeeld! :)